Københavns overborgmester Frank Jensen inviterede på rådhuspandekager Drengene fra B-N1C3 vandt Mind Your Own Business ærespris Her ses hele holdet bag B-N1C3 Budskabet Be Nice på t-shirts og caps Der blev også tid til de berømte rådhuspandekager

B-N1C3 blev inviteret på rådhuspandekager

Drengene fra B-N1C3 vandt Mind Your Own Business ærespris for deres indsats mod mobning og blev fejret på Københavns Rådhus af Frank Jensen

"Vi har brug for rollemodeller som jer," forklarer Københavns overborgmester Frank Jensen i sin tale til drengene fra Tingbjerg, før han byder dem på rådhuspandekager.

Anledningen for talen er drengenes besøg på Københavns Rådhus, tirsdag den 4. maj, 2013. Drengene er inviteret for at blive hædret for de priser, de har fået for deres mikrovirksomhed, B-N1C3 (udtales "Be nice", red.).

Mind Your Own Business
Siden efteråret 2012 har 11 drenge fra Tingbjerg deltaget i Dansk Flygtningehjælps projekt Mind Your Own Business. Projektet går ud på at styrke etniske minoritetsdrenges faglige og sociale kompetencer ved at støtte dem i at bygge en mikrovirksomhed.

"Det har givet os meget mere selvtillid. Vi kan nu stå og tale foran en flok," fortæller Mohammed, som er en af drengene fra B-N1C3.

Idéen bag B-N1C3
Visionen med mikrovirksomheden B-N1C3 er at gøre Tingbjerg og resten af Danmark til et bedre sted at være ved at sætte fokus på mobning.

Men konceptet er ikke blot at udbrede det gode budskab, "Be nice", på t-shirts og kasketter. Når man køber en t-shirt eller kasket, følger der et kodeks med, hvor man forpligter sig til at stoppe mobning og hjælpe dem, der bliver mobbet.

Vandt prisen for socialt engagement og æresprisen
At sætte fokus på mobning faldt i rigtig god jord hos dommerkomiteen i Mind Your Own Business bestående af Waqas Ali Qadri (sanger i Outlandish), Sebastian Dorset (komiker), Per Larsen (formand for Børnerådet), Thomas Bagge Olsen (bestyrelsesformand i Vinderstrategi A/S) og Lars Jannick Johansen (Adm. Direktør i Den Sociale Kapital Fond).

Ved prisuddelingen af projektets Business Award vandt drengene fra B-N1C3 både prisen for socialt engagement og æresprisen.

"Vi vil gerne opfordre andre til at deltage i sådan nogle projekter. Man lærer så meget og udvikler sig," forklarer Sheraz fra B-N1C3.

Hele holdet bag B-N1C3
Så glad og stolt ser man ud, når man har vundet æresprisen
Budskabet "Be Nice" er trykt på t-shirts og kasketter
Drengene fra B-N1C3 fik også smagt de berømte rådhuspandekager

Læs mere om B-N1C3 og Mind your Own Business
MYOB's prisuddeling
Artikel om B-N1C3 i Tingbjerg Times
Artikel om B-N1C3 på MYOB's hjemmeside
 

Af Heidi Juul Petersen
Fotograferet af Rosalina Dias

 

Tom Rasmussen

Tom Rasmussen

Kultur- og fritidsmedarbejder, Beboercentrum

Telefon: 30 23 03 98 E-mail: