Mød en nabo: Kaniz

20. december 2016

MØD EN NABO

Jeg hedder Kaniz, og jeg har boet i Tingbjerg i tre et halvt år. Jeg kan godt lide, at her bor mange mennesker. Her bor mange udlændinge og mange er fra Bangladesh, hvor jeg selv er fra. Jeg får tit invitationer fra mine veninder her, eller jeg inviterer dem.

Jeg flyttede til Danmark i september 2011 og i de første otte måneder boede jeg på Birkedommervej. Bagefter flyttede jeg til Husum tæt på Nørre Gymnasium, hvor jeg boede i ét år og bagefter flyttede jeg til Tingbjerg. Jeg bor her sammen med min mand og min datter. Jeg synes, at Tingbjerg er bedre end de andre steder. Vores lejlighed er stor og så har vi altan. Og et større køkken.

Jeg havde blomster på min altan, men i sommers kom der en stærk vind, og så faldt de alle sammen ned. Men jeg er meget glad for min altan.

Savner et godt job

Nu har jeg boet Danmark i fem år og fire måneder. Jeg forstår godt dansk, men jeg synes ikke, at min udtale er så god endnu. Her i december er jeg færdig med at tage 9. klasse på KVUC og i 2017 skal jeg tage 10. klasse. Jeg er glad for undervisningen, men jeg får ikke rigtigt øvet mit danske. Hvis jeg arbejdede sammen med danskere og arbejdede i et dansk miljø, så tror jeg, at jeg ville tale godt dansk.

Min mand har boet i Danmark i syv år. Han er IT-ingeniør, men han har ikke fundet et rigtig godt job. Så han er rengøringsassistent. Han vil gerne have et godt job. Han forbereder sig og han ansøger mange steder. Så vi håber, at han en dag vil få et godt job.

Først KVUC, så tandklinikassistent

Jeg vil gerne uddanne mig til tandklinikassistent, men jeg vidste ikke, hvordan man ansøgte om at starte på uddannelsen. Min veninde anbefalede mig: ”Gå til Tingbjeg forum, der er flere vejledere, der kan hjælpe dig”. Så jeg spurgte dem, og de hjalp mig med at få kontakt.

Jeg snakkede med vejlederen tandklinikassistentuddannelsen, som sagde, at det var bedst at starte efter 10. klasse. Så bagefter 10. klasse, skal jeg snakke med hende igen, så jeg kan begynde.

På tur til Spanien, Grækenland - og Magasin

Jeg kan godt lide shopping, gå i biografen, grillaftener om sommeren - og jeg kan godt lide at rejse til andre lande. Sidste sommer var vi i Spanien i Alicante, og vi har planer om at vi skal til Santorini i Grækenland næste gang.

Jeg kan rigtig godt lide Magasin og Fisketorvet. Min mand og jeg elsker begge to Magasin, så det er en fælles tur. Ellers vil han ikke med ud og shoppe – kun nogle gange på Fisketorvet!

Fortalt af Kaniz Fatema til Marie Bredager

Asger Leick

Asger Leick

Fritidsjob og Fælleshaven

Telefon: 29 46 55 89 E-mail: