Mød en nabo: Bokseren Hamza

08. marts 2017

MØD EN NABO

Jeg har boet i Tingbjerg i 17 år – hele mit liv. Det bedste ved at bo her er, at det er et lidt lukket område, hvor allesammen kender hinanden. Det er ligesom en landsby lidt ude i kanten af byen. Og så tager det et kvarter, så er du inde i byen. Det er et dejligt sted at bo. Det er her, de fleste af mine venner er fra. 

Jeg går på HTX på Østerbro på en linje, som hedder Teknologi og Design. Man skal starte ting helt fra bunden og så finde på ting, man kan gøre bedre. Ligesom kigge på en kommode eller et bord og se, hvad vi kan gøre bedre ved det? Bagefter vil jeg gerne være ingeniør. 

Fritidsjob på byggepladsen

Jeg ville gerne have et fritidsjob, så jeg snakkede med Merouane fra Områdesekretariatet. Han sagde, at jeg kunne prøve at komme til byggepladsen her i Tingbjerg og se, hvordan det var. Og hvis jeg syntes, det var godt, så kunne jeg prøve at arbejde der. Og hvis jeg ikke ville, så kunne vi finde noget andet. Jeg kunne godt lide det, så jeg tog det.  

Jeg går rundt og tjekker, om hoveddørene er lukkede, og så går jeg rundt i stilladset og tjekker, at alle vinduer er lukkede. Jeg ser, om der mangler noget værktøj – på en måde en slags vagt. Jeg er glad for arbejdet.

Det er relevant for mit studie, for jeg skal jo være bygningsingeniør, og så kan jeg se hvordan de arbejder på bygningerne ude på stilladserne. Og hvordan bygherrerne planlægger deres ting.  

Bokser sammen med storebror

Når jeg har fri, bokser jeg. Jeg har trænet i Bispebjerg Bokseklub i mange år. Min storebror er selv bokser og efter, at han havde gået der i et par år, tænkte jeg, at det ville være fedt at være sammen med ham. Og nu er han formand for klubben. 

Jeg tænker på at have kamp snart, og at jeg bare vil gøre det. Jeg har gået til det i lang tid, og jeg vil ikke have, at det bare skal gå til spilde. 

Min bror har bokset i tolv år og han er professionel nu. Jeg er den eneste, der rigtig presser ham i klubben. Det blev jeg glad for at se, fordi for to år tilbage, der kunne jeg slet ikke ramme ham. Der var jeg virkelig dårlig. Jeg ville gerne blive bedre. Så blev jeg ved med at presse mig selv og til sidst kunne jeg ramme ham. Men han er stadig hård at bokse imod.

Fortalt af Hamza Hussein Alawi El Hashemi til Marie Bredager 

Asger Leick

Asger Leick

Fritidsjob og Fælleshaven

Telefon: 29 46 55 89 E-mail: