Mød en nabo: Katteforkæmperen Stine

03. oktober 2017

MØD EN NABO

Stine har igennem 21 år boet i Tingbjerg, og har fundet det ikke bare behageligt, men personligt berigende. Hun har gennem årene dannet gode bekendtskaber med de omkringboende naboer.

Hun ser tilbage, og beskriver en særligt god periode af sit liv: Dengang hun var mor til små børn, der fik en god og tryg opvækst her i Tingbjerg med masser af rummelighed og varme hjerter: "Da børene var små, legede de tit med nabobørnene, og man nød det tætte naboskab der med tiden opstod". 

Ivrig frivillig

Stine har været langtidssygemeldt i tre år. Dette har dog ikke sat en stopper for det forrygende humør. Hun har med ildhu involveret sig i en del frivilligt arbejde. 

Man kan være så heldig at møde Stine i Beboercentrum, hvor hun deltager i en nyhedslæsegruppe. Her læses der artikler i den lokale avis, både for at man kan følge med i hvad der sker i vores bydel, og for at udvikle det dansk, man allerede har.

Det er hendes oplevelse, at fællesskabet er en positiv måde, hvor kvinder med forskellige kulturelle baggrunde - på tværs af etnisk oprindelse - kan stifte ny bekendtskaber. Det er en mulighed for, at kvinder kan være med til at skabe et trygt netværk, baseret på tillid, tryghed og respekt. Stine fortæller også om morgenmadsarrangementer hvor der samtidig holdes foredrag af eksperter som psykologer, pædagoger, sygeplejersker, sundhedsplejersken og andre. Det foregår i T-huset hver fredag.   

Kæmper for kattene

Derudover har Stine flittigt skrevet artikler for Tingbjerg Times (nu Good News), hvor der er rig mulighed for at kunne give sit besyv med. Denne platform har Stine valgt at benytte sig af, og det er blandt andre steder her, hun ytrer sig om sin hjertesag: Kattene.

Stine har påtaget sig ansvaret for at få styr på de herreløse katte i Tingbjerg. I samarbejde med boligselskaberne, Kattenes Værn og over 20 foderværter er Stine gået i spidsen for kattenes velfærd. Boligselskabet fsb valgte for ca. et år siden at gå med i det omfattende projekt, og det glæder Stine, da der nu endelig kan arbejdes på at få styr på alle katte i hele Tingbjerg. 

"Jeg vil godt kæmpe for, at kattene får et værdigt liv. Det kræver, at ejerne tager det ansvar, som kræves, når man anskaffer sig et levende væsen: pas på dem!”

Skrevet af L. Belli. 

Asger Leick

Asger Leick

Fritidsjob og Fælleshaven

Telefon: 29 46 55 89 E-mail: