Informationsbrev om skudepisoden ved Ruten/Åkandevej

03. november 2017

INFORMATION FRA KØBENHAVNS KOMMUNE OG KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi, SSP København og Sikker By har samlet en række informationer om skudepisoden, der fandt sted natten mellem torsdag og fredag. Du kan læse brevet herunder. Brevet bliver også hængt op i alle opgange. 

 

Informationsbrev til beboerne i Tingbjerg om skudepisoden ved Ruten/Åkandevej den 3. november 2017

 

Kære beboere

 

Med dette brev vil Københavns Politi, SSP København og Københavns Kommune orientere beboerne i Tingbjerg om, hvad der er sket i forbindelse med skudepisoden på ved Ruten/Åkandevej den 3. november 2017. Samt hvordan der bliver taget hånd om situationen i området. Vi tager situationen meget alvorligt, og vi samarbejder tæt for at genskabe trygheden i området.

 

  • Omkring kl. 02:30 fredag den 3. november 2017 blev der afgivet flere skud ved Ruten/Åkandevej. Skuddene var rettet mod en 20-årig mand, som blev ramt, og efterfølgende døde af skuddene. Den unge mand havde relationer til den del af bandemiljøet, der i øjeblikket er en del af bandekonflikten.

 

  • Københavns Politi har et stort fokus på området i og omkring Tingbjerg. Politiet vil fortsat være synlige med betjente og patruljering i området. Området er en del af en visitationszone, der er til for at skabe tryghed for borgerne i området. Visitationszonen betyder, at politiet kan visitere og derved sikre, at personer ikke bærer våben. Visitationszonen gælder indtil videre frem til den 9. november 2017 kl. 12.

 

  • Gadeplansarbejdere er til stede på gaden, og klubberne er åbne som normalt. Gadeplansmedarbejderne taler med de unge og medvirker til at skabe ro i området. Klubberne modtager alle, der er bekymrede som følge af konflikten, og områdets institutioner har ekstra fokus på børn og unge.

 

  • SSP er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Københavns Politi om at forebygge ungdomskriminalitet. SSP opfordrer til, at forældrene i området tager en snak med deres børn og unge om, at de skal holde sig på afstand af bandemedlemmerne. Gode råd og vejledning til familier om, hvordan man forholder sig til bandekonflikten findes på www.ssp.kk.dk eller via SSP’s app.

 

  • Københavns Politi opfordrer beboerne i området til at kontakte politiet, hvis de har set noget eller har viden om skudepisoden. Københavns Politi kan kontaktes på telefon 3314 1448 eller 114. Københavns Politi kan også kontaktes anonymt på TIP-linjen på tlf. 9350 0012 via SMS eller MMS.

 

  • Alle beboere i Tingbjerg kan trygt henvende sig til fsb med bekymringer på baggrund af skudepisoden. Det kan ske til de boligsociale medarbejdere i den boligsociale helhedsplan i Tingbjerg forum, Midtfløjene 16.

 

Henvendelser til Københavns Politi skal ske på telefon 3314 1448 eller 114.

 

Med venlig hilsen

 

Jakob Vilner, vicepolitiinspektør, Lokalpolitiet, Københavns Politi

Tommy Laursen, sekretariatschef, SSP København

Ingeborg Degn, chef for Sikker By, Københavns Kommune

Gert Korvig

Gert Korvig

Leder

Telefon: 23 99 26 09 E-mail: