Bedre forbindelser - til naturen og byen

27. oktober 2020

Skrevet af Ingrid Branner, tingbjergbyudvikling@kab-bolig.dk
Lagt op af Benita R., tingbjergforum@kab-bolig.dk

Det skal være sikkert og trygt for både børn og voksne at bevæge sig rundt i og igennem Tingbjerg – aktuelt arbejder kommunen, fsb og SAB på følgende tiltag:

Husumforbindelsen: Kommunen anlægger i slutningen af 2020 ”Husumforbindelsen” – en ny cykel- og gangforbindelse, der føres gennem Husum og til Tingbjerg via en ny cykel- og gangbro over Vestvolden. Vi forventer, at den nye cykel og gangforbindelse er færdig i 2021.

Veje mellem Midtfløjene og Ruten: Som en del af lokalplanen for Store Torv bliver området inddelt i tre ”karréer” opdelt af veje mellem Midtfløjene og Ruten, der åbner op ind til resten af Tingbjerg, som før har været lidt gemt væk bag det lave erhvervsbyggeri. Vejene vil blive anlagt sammen med et nyt byggeri på Store Torv, der er påbegyndt i  oktober 2020.

Bedre busser: Det er planen at 2A skal blive ved med at køre til Tingbjerg, og 2A er med i Københavns Kommunes beslutning om at alle busser senest i 2030 skal være udskiftet med busser, der kører på el eller tilsvarende teknologi, der hverken larmer eller forurener.

Linje 2A kører nu på El, og er længere end de tidligere busser, så der kan være plads til flere passagerer. Derfor er bus-stoppe-stederne også blevet ændret så de passer til de nye lange busser.