Uderum og mødesteder

02. oktober 2020

Foto: Charlotte Brøndum
Skrevet af Ingrid Branner, tingbjergbyudvikling@kab-bolig.dk

Uderum og mødesteder skal styrkes med mulighed for ophold og aktiviteter – aktuelt arbejder kommunen, fsb, SAB og NREP på følgende tiltag:

Tingbjerg Kulturhus/Bibliotek: I efteråret 2018 åbnede et nyt kulturhus og bibliotek i Tingbjerg. Den nye Kulturhus/Bibliotek ligger centralt i Tingbjerg, med en direkte kobling til skolen, og en plads, der strækker sig ud mod Ruten. Udover at fungere som bibliotek, afholdes der kulturarrangementer i huset, der også rummer nogle af Tingbjergs mange foreninger.

Gårdhaver: Tingbjerg har over 30 parklignende gårdhaver, der omkredses af den oprindelige bebyggelse. Som en del af byudviklingen vil de nye private boliger skabe flere og mindre gårdhaver i Tingbjerg, som skal udvikles i takt med at de nye private boliger opføres, og i samarbejde med de lokale beboere, så gårdhaverne kommer til at rumme de aktivitets- og opholdsmuligheder, der efterspørges af de eksisterende og nye beboere. I september 2020 gav beboerne omkring Store Torv, deres input til de nye gårdrum, videre til Ejendomsudvikleren Innovator, der nu arbejder videre med at udvikle de tre gårdrum, der bliver påvirket af byggeriet.