Det hele er i Tingbjerg

19. januar 2015

Tingbjerg i tal

  • Næsten 6.000 beboere i Tingbjerg bor fordelt på cirka 2.200 lejligheder
  • Cirka en tredjedel af beboerne i Tingbjerg er børn 
  • Tingbjerg har flere butikstorve med bl.a. to supermarkeder
  • Rådhuspladsen er kun små 10 km. væk

Tingbjerg er arkitekttegnet
Tingbjerg er tegnet af arkitekt og byplanlægger Steen Eiler Rasmussen og havearkitekten C. Th. Sørensen. Tingbjergs blev opført i perioden 1957-75, og de første boliger stod klar til indflytning i 1956. For de mange nye beboere, bød Tingbjerg på store forbedringer. Mange kom fra usle kår i Indre By i København. Nu kunne de se frem til eget bad og toilet i det karakteristiske gule murstensbyggeri.  

Tingbjerg - en by i byen
Tingbjerg skulle være en by i byen. Man skulle kunne få opfyldt alle sine behov fra vugge til urne. Derfor er der institutioner, skole, plejehjem og fra starten masser af butikker. 

De grønne haverum
Tingbjerg er bygget op omkring 22 grønne haverum, så alle har udsigt til grønne områder fra deres vinduer. I haverummene er der god plads, til at børnene kan lege, og til at naboer mødes på fælles grund. Samtidig er der større og mindre legepladser overalt i boligområdet. 

Bebyggelsen Utterslevhuse
I den sydvestlige del af Tingbjerg ligger bebyggelsen Utterslevhuse, der blev bygget i 1996. Den ligger ud til fredede arealer ved Vestvolden.

Tingbjergs omgivelser
Nærmeste nabo i Tingbjerg er naturen. Rundt om TIngbjerg er Utterslev Mose, Gyngemosen og Vestvolden. Tingbjerg er tæt på Brønshøj, Husum, Gladsaxe og Mørkhøj. 

Tingbjerg har det hele
Tingbjerg har institutioner til mennesker i alle faser af livet: Vuggestuer, børnehaver, heldagsskole, ungdomsklubber, fritidstilbud og plejehjem. Derudover er der fine faciliteter til at dyrke sport, fx svømmehal, fodboldbaner og cricketbane. 

Læs mere om aktiviteter i Tingbjerg

Vil du vide mere
Kontakt Gert Korvig med eventuelle spørgsmål.

Skrevet af Gry Abrahamsen
Fotograferet af Mikal Schlosser