Tingbjerg beboerhave er skabt

Tingbjergs første fælles beboerhave er skabt. Store og små beboere flyttede jord, plantede krydderurter og gjorde et stykke af Tingbjerg til deres en lørdag sidst i maj. Oplev haven på Ruten over for Tingbjerg Kirke, eller kom til havedag den 23. juni. 

Haven er inspireret af andre byhaver
Masser af byhaver har set dagens lys de sidste år under overskriften Urban Farming. Mange byboere vil gerne have jord under neglene, og det kan de få i byhaverne. Det vil man også i Tingbjerg. Derfor har Områdesekretariatet taget initiativ til at skabe beboerhaven. 

Lone har længe ønsket sig en have
Lone bor i Tingbjerg og er en af dem der længe har ønsket at beboerne fik en fælles have. Derhjemme har hun spiret småbitte planter som hun har plantet ud i haven. Der er både sukkerærter, tomat, rucola og rødbede. 

"Jeg kunne også tænke mig et skur til redskaber, en regnvandstønde og måske en bænk," siger hun drømmende og med et stort grin.

Du kan også være med
Nu bliver der etableret en forening. Den tager alle beslutninger om haven. Hvordan skal den passes? Hvordan skal den være? Alle i Tingbjerg med lyst til jord under neglene er velkomne til havedag den 23. juni kl. 10-14. Områdesekretariatet inviterer, og det foregår i haven.

Stiftende generalforsamling i foreningen bliver lørdag den 24. august kl. 14-17 i Beboercentrum, Ruten 16. Du er velkommen og kan bare møde op.

Læs også artiklen 'En have er skabt' af Gry Abrahamsen i Tingbjerg Times 16, side 8-9

Vil du vide mere
Kontakt kultur- og fritidsmedarbejder Tom i Beboercentrum, hvis du vil vide mere om Tingbjerg beboerhave, eller har spørgsmål til haveforeningen.


Skrevet af Gry Abrahamsen, fotograferet af Mikal Schlosser
På billederne anlægger beboere og samarbejdspartnere haven den 25. maj.

 


 

Tom Rasmussen

Tom Rasmussen

Kultur- og fritidsmedarbejder, Beboercentrum

Telefon: 30 23 03 98 E-mail: