Tingbjergs kvinder laver mad

03. september 2013

Tingbjergs kvinder kokkererer
Mange kvinder i Tingbjerg står for madlavningen derhjemme. De laver mad som de lærte af deres mor, da de var børn i alverdens lande. I de senere år er kvinderne begyndt at introducere deres madlavning til en større skare af mennesker i og uden for bydelen.

Copenhagen Cooking i Tingbjerg trak stort publikum
Madfestivalen Copenhagen Cooking er netop afholdt. Tingbjergs kvinder lavede mad til flere arrangementer i og uden for Tingbjerg. Det skortede ikke på ros til kvinderne da et stort og bredt publikum tog for sig af de spændende retter, fx libanesisk tabule, pakistansk butterchicken og egyptisk moussaka.

Eman Mekawy kommer fra Egypten og bor i Tingbjerg. Hun bidrog til festivalarrangementerne og lader ikke en mulighed for at lave mad gå fra sig:

"Jeg har altid lavet mad og kan godt lide det. Jeg laver både arabisk og dansk mad. Brød bager jeg også. Det interesserer mig. Jeg får altid at vide at det smager godt. Og så bliver jeg stolt," fortæller Eman Mekawy.

Læs også artiklen 'Tingbjergs kvinder kokkererer' af Gry Abrahamsen i Tingbjerg Times 17, side 2-3

Områdesekretariatet sætter spot på kvindernes ekspertise 
Nu sætter Områdesekretariatet fokus på kvindernes kompetencer med madlavning:

"Vi sætter fokus på kvindernes kompetencer med madlavning for at finde ud af om der er et erhvervspotentiale. Det er for at støtte op om kvindernes kunnen og muligheder med mad," udtaler projektleder for den boligsociale indsats i Tingbjerg Margrethe Clausager.  

Skrevet af Gry Abrahamsen
Fotograferet af Tonje Eliasson til Copenhagen Cooking i Tingbjerg den 23. august 

Birna Esgerd

Birna Esgerd

Boligsocial medarbejder - BARSEL

Telefon: 21 35 53 74 E-mail: