Helga Meinild som bor i Tingbjerg taler med kunsteren Sophia Seitz-Rasmussen

Visit Tingbjerg kom på besøg

18. januar 2013

8 kunstnere fra Visit Tingbjerg vendte tilbage til Tingbjerg for at tale med beboerne og vise film fra festivalen.

Skrevet og fotograferet af Heidi Juul Petersen, heidi@tingbjerg.com

"Kunst gør mig glad, det inspirerer mig og sætter nye tanker i mit hovedet," fortæller Helga, som er beboer i Tingbjerg. Hun er mødt op til arrangementet for at høre mere om kunstfestivalen Visit Tingbjerg og tale med nogle af kunstnerne bag festivalen.

Fin arkitektur i Tingbjerg
En af de fremmødte kunstnere er Sophia Seitz-Rasmussen fra kunstnergruppen Det 4. Kontor. Sophia Seitz-Rasmussen er positivt overrasket over mødet med Tingbjerg. "Bydelen er slet ikke, som jeg havde forventet. Man kan godt mærke, at der blandt andet er tænkt over arkitekturen," siger hun. Helga fortæller, at hun er meget begejstret for arkitekturen, og har mødt arkitekten bag, Steen Eiler Rasmussen.

Festivalens forløb
Kurator Mathias Borello starter aftenens arrangement med at fortælle om festivalens forløb og udvælgelsen af kunstnerne. "Vi lagde ud med at inviterer de kunstnere, vi vidste kunne involverer beboerne på en gode måde, eller som kunne berøre relevante emner for beboerne," forklarer han og fortæller, at alle kunstnerne startede deres kunstneriske proces med at møde bydelen og tale med beboerne.

Derefter bliver der vist en film af Adam Tværgaard, som viser de forskellige kunstprojekter under udvikling.

Filmen af Adam Tværgaard har mange fine fortællinger om de forskellige kunstneres møde med Tingbjerg og beboerne.

Kunst skabt sammen med beboerne
Helga kan godt lide filmen, som viser udviklingen af kunstprojekterne. Hun har set mange af kunstværkerne og kender flere af beboerne. "Jeg synes, det er dejligt, de har interviewet Anni fra Tingbjerg Pensionist Center, hun er så sød. Og så kunne jeg godt tænke mig, at se de hemmelige huler, hvor 2.klasserne har været med," fortæller hun.

Helga har set mange af værkerne, men der er et af kunstværkerne, hun er særlig glad for. "Jeg kan godt lide HuskMitNavns gavlmaleri ovenover SuperBest, det giver mig glæde i hverdagen".

HuskMitNavns gavlmaleri over SuperBest på Ruten i Tingbjerg.

Kort om Visit Tingbjerg
Samtidskunstfestivalen Visit Tingbjerg blev afholdt i foråret 2012, hvor 21 kunstnere fra ind og udland skabte en række kunstværker i Tingbjerg.
Formålet med Kunstfestivalen var at se på bydelen med friske øjne og skaber sociale, deltagerbaserede og samfundsdebatterende kunstprojekter.

Relevante links
Visit Tingbjerg
Det 4. Kontor
Som det er her i landet
De hemmelige huler
HuskMitNavn


 

Asger Leick

Asger Leick

Studentermedhjælp

E-mail: